Omgeving

Tollembeek en haar buurgemeenten bieden uitstekende mogelijkheden voor wandel- en fietstochten. We raden wel aan om de talrijke kleine, landelijke wegen te gebruiken wegens gebrek aan deftige voet- en fietspaden op de drukke wegen (Vollezelestraat – Hernestraat – Plaatsstraat).

Zwemmen

Het dichtstbijgelegen zwembad (12 km) ligt in het Provinciaal Domein “De Gavers” in Geraardsbergen. Buiten het zwembad bevinden zich hier nog tal van recreatiemogelijkheden (roeien, minigolf, skaten, fietsverhuur, speeltuin,…). Zie www.degavers.be.

Met de fiets kan je er perfect naartoe langs kleine binnenwegen. Met de trein kan het vanuit station Tollembeek naar station Schendelbeke (rechtstreeks, elk uur, duur van de rit = 22 minuten). Van station Schendelbeke is het nog een klein kwartiertje te voet.

Jeugdlokalen verblijf Tollembeek VZW CAT
Jeugdlokalen verblijf Tollembeek VZW CAT

Jeugdlokalen verblijf Tollembeek VZW CAT

In het centrum van Geraardsbergen ligt openluchtzwembad Den Bleek.

In Ninove (12km) kan je terecht in zwembad De Kleine Dender. Hierheen met de fiets is iets lastiger omdat de kortste weg via de drukke Ninoofsesteenweg gaat. Met de bus raak jer er zo: neem bus 161 op de Plaats in Tollembeek (halte “Marktplein”), tot Vollezele, halte “Okkernoot” (+/- 3 min), OF ga te voet naar deze halte (1,8 km). Neem hier bus 162 tot halte “Ninove Brusselstraat” (+/- 15 min).

Fiets- en wandeltochten

Aangeduide fietsroutes in de buurt zijn de Markroute (45 km), de Valleitjesroute (31 km) en de Ter Rijstroute (39 km). Voor een plannetje en een beschrijving kan je terecht bij Toerisme Vlaams-Brabant.

Mooie wandelingen zijn de Walgraevewandeling (Vollezele, 7 km) en de Watermolenwandeling (Galmaarden, 6 km). Ook hierover meer info bij Toerisme Vlaams-Brabant.

Je kan ook elf je fiets- of wandelroute samenstellen dankzij de knooppuntennetwerken. Zo kan je de Markrivier vlakbij De Pajotse Albatros volgen tot Herne en Galmaarden: een aanrader! Voor wandelingen, ga naar https://www.wandelknooppunt.be/routeplanner.

Voor fietstochten, ga naar http://fietsrouteplanner.vlaanderen-fietsland.be.

Bosspel

Het dichtstbij gelegen bosje ligt achter de gemeentelijke sportaccommodatie SKO in Vollezele (op 1,7 km). Op de Congoberg in Vollezele ligt het Robijsnbos (4 km), vlakbij het Stiltegebied Dender-Mark.